Skip to main content
Til toppen

Har dere mange utfasede produkter tilknyttet sider som gir unødvendig "støy"?

Da kan det være lurt å fjerne sidetilknytning på disse produktene, slik at dere får ryddet vekk produktene som ikke trenger å ligge der.

16. august av Linda Fermann


Dersom man har mange utfasede produkter tilknyttet en side, så kan det skape mye "støy", da listen over produkter vil være lang. Særlig når det dreier seg om produkter som er gått ut av sortimentet og ikke kommer til å bli aktivert igjen. 

Et enkelt tiltak vil være å fjerne sidetilknytningen til disse utgåtte produktene. Da fjernes disse produktene fra produktlisten på en side, og dette kan fjerne "støy" i denne visningen. 

Vi skal se på hvordan du kan benytte utrekk og opplasting for å fjerne sidetilknytning på produkter. Hvilke produkter du ønsker å gjøre dette på, er noe som du må ta stilling til. Men vi skal i dette eksemplet hente ut alle produkter som har ERP-status "Utfaset", og fjerne sidetilknytningen på disse.  

Uttrekk

For å hente ut alle utfasede produkter, så gjør man denne filtreringen i "uttrekk" under "Produkt"". Vi tar også med oss hvilken sidetilknytning de har.

Redigering av fil

Vi åpner filen i Google Spreadsheet med oppskriften beskrevet her.
I vårt eksempel ser den slik ut:
 

Deretter fjerner vi alt som ligger i kolonnen "Sider", slik at denne kolonnen er tom. Effekten kommer ved at vi kopierer vi med oss den tomme kolonnen. Så lenge vi mapper "Sider" mot "Sider", og vi har fjernet alt innhold - ja så vil også sidetilknytningen fjernes. Årsaken er at det er det som ligger i denne kolonnen vil overskrive det som er registrert i nettbutikken. OBS: Det forutsetter at du ikke huker på "Ignorer tomme felter" i opplastingsprosessen. 

Vi kopierer derfor dette med oss:

Opplasting

Lim dette inn i opplastingsfunksjonen i adminverktøyet, map begge feltene og fullfør opplastingen.

Du har nå fjernet sidetilknytningen til de utfasede produktene - og "slipper" å forholde deg til disse i listen av produkter som er tilknyttet en side.

Dette var ett eksempel på hvordan bruke opplasting for å fjerne sidetilknytning på produkter. Det er ikke alltid at dette er årsaken til at du ønsker å fjerne et produkt fra en side. Det kan være mange årsaker, og kanskje ønsker du å flytte produkter fra en side til en annen, eller kanskje bare legge produktet til ytterligere en side uten å fjerne den fra den/de sidene det allerede ligger på. Behovene kan være mange, men prinsippet er det samme. Se gjerne denne artikkelen også.


Hva synes du om denne artikkelen?

Lenker
Min side