Skip to main content
Til toppen

Hva bestemmer utseende når du deler en lenke i sosiale medier?

Den informasjonen som vises i sosiale medier når du deler en lenke, hentes fra bestemte steder i løsningen. Finn ut hva som vises, og hvordan du kan teste hvordan presentasjonen blir seende ut i ulike sosiale medier.

7. desember 2020 av Linda Fermann


Når man deler en lenke i sosiale medier, så er det noe informasjon som automatisk vises dersom informasjonen faktisk finnes. Den informasjonen er typisk et bilde, tittel og en beskrivelse. Dette innholdet hentes fra bestemte felter, og hvilke felter varierer avhengig av hva det er som deles. Det er ulike felter om det er et produkt, en side eller en artikkel.

PS:
Husk at dette også kan gjelde ved deling i andre verktøy som chat/mail og lignende.

Måten dette foregår på, er at nettbutikkløsningen legger informasjon i noe som heter meta-tagger. En meta-tag inneholder informasjon om nettsiden, og dette kalles metadata. Enkelt forklart er dette informasjon om informasjonen som finnes på siden. Bilde, tittel og beskrivelse er eksempler på slike meta-tagger.

Bilde

Produkt:

Dersom lenken som deles er et produkt, så er det hovedbilde på produktet som vil vises.

 

Side og artikkel:

Dersom det er en lenke til en side eller artikkel, så er det bildet som er lagt på siden/artikkelen som vises.

Dette betyr at du alltid bør legge til et bilde på et produkt, og på sider og artikler selv om du ikke bruker layout-elementet "Bilde". Da er du sikret at det vises et bilde dersom noen deler lenken.

Tittel og beskrivelse

Denne informasjonen hentes på samme måte som det gjøres for de meta-taggene som benyttes til søkemotorer. Det som ligger i disse feltene er også det som vises i søkeresultat i en søkemotor. Les mer om disse feltene her, og hvor denne informasjonen hentes fra.

 

Test hvordan en lenkedeling ser ut før du deler

Det finnes ulike verktøy som gjør at du kan teste hvordan en lenkedeling vil se ut i ulike sosiale medier.

På denne siden for eksempel, kan du lime inn den lenken du ønsker å teste på:
https://metatags.io/

I bildet nedenfor har vi lagt inn lenken til denne artikkelen, og vi får da en forhåndsvisning på hvordan det vil se ut når man deler lenken i ulike sosiale medier. Vi får også en forhåndsvisning av hvordan et treff i søkeresultat i Google vil se ut.

 

Hva synes du om denne artikkelen?

Lenker
Min side