Skip to main content
Til toppen

Utnytt muligheten for profilering på 404-siden og bygg opp eget innhold

En feilside er i utgangspunktet ikke bra, men du kan utnytte muligheten til å gjøre noe negativt om til noe positivt.

26. april 2021 av Linda Fermann


Hva er en 404-side?

Det første vi må avklare er hva en 404-side er. Mange av dere er nok godt kjent med det, men vi spanderer på oss en forklaring først. 

Dersom man skriver inn en URL i adressefeltet i nettleseren, eller trykker på en lenke som opptrer et eller annet sted, og denne siden ikke finnes (lengre), så får man en 404-feilmelding fra serveren. En 404-feilmelding er en Hypertext Transfer Protocol (HTTP) statuskode, og betyr at serveren ikke kunne finne den siden som det ble bedt om. En side betyr i denne sammenhengen enhver unik side i nettbutikken uansett hva den siden inneholder, og må ikke forveksles med det som kalles for "Sider" i adminverktøyet.  

En 404-side er en side som vises dersom serveren returnerer en 404-feilmelding. 

Må vi gjøre noe for at denne siden skal vises?

Det korte svaret på det er - nei. I nettbutikken ligger det et standard innhold som vises dersom en 404-feilmelding inntreffer. Men det er gode grunner for at dere bør gjøre noe med innholdet .

Hvorfor bør vi endre innholdet på denne siden?

En gjennomtenkt og optimalisert 404-side vil kunne bidra til å redusere frustrasjon hos brukerne, beholde de på nettstedet deres og skape en positiv assosiasjon til deres merkevare. Gjennom å servere nyttig informasjon, lenke videre til nyttig innhold eller "call to action" til videre hjelp, så bygger dere tillit og snur noe negativt til noe positivt. Bruk gjerne muligheten til å også formidle deres merkevares "personalitet" på denne siden. 

Søk gjerne litt på nettet etter gode/kule eksempler på 404-sider og bli inspirert.

Hvordan kan vi endre på innholdet på denne siden?

I adminverktøyet så finner dere "404-side" under menypunktet "Nettsted". Her har dere på samme måte som på andre sider mulighet til å bygge opp deres eget innhold. Dette vil da erstatte innholdet som følger med som standard.


Hva synes du om denne artikkelen?

Lenker
Min side