Skip to main content
Til toppen

Endring av ledetekst i søkefelt og visning av søkeresultater

Bestem selv hvilken ledetekst som skal stå i søkefeltet og hvordan søkeresultatet presenteres til brukerne deres. Sjekk ut mulighetene her.


Ledetekst i søkefeltet

Som standard ledetekst i søkefeltet står det hvor mange aktive produkter dere har som det kan søkes i (merk at det ikke tar hensyn til tilgangskontroll dersom dere har aktivert det). Men dere kan selv bestemme en annen tekst dersom dere ønsker det, og dere kan velge å ikke ha en ledetekst i det hele tatt.

I adminverktøyet går du til "Topp" som du finner under "Nettsted". Her har du mulighet til å overstyre hva som skal stå i søkefeltet. I tekstfeltet vises det hvilken standard tekst som står i søkefeltet, men dersom du skriver i tekstfeltet her, så er det den teksten du legger inn som vil vises.

I tillegg kan du huke på at det skal være et blankt søkefelt, og da vises det ikke noen ledetekst i søkefeltet. Dette vil da overstyre både standard ledetekst og eventuelt egen tekst som er lagt inn i feltet.

Dette er en ny funksjonalitet som er lagt til i adminverktøyet, så dersom du ikke finner det i deres løsning, så er det fordi dere ikke er på helt siste versjon. Dere vil automatisk få med denne funksjonaliteten neste gang det gjøres en endring i deres løsning, eller dere kan bestille en oppdatering dersom dere ønsker å få dette nå.

Visning av søkeresultat

Du har også mulighet til å gjøre noen justeringer på hvordan søkeresultatet vises til deres brukere. For å sjekke deres oppsett og eventuelt gjøre noen justeringer, så går du til "Oppsett" som du finner under "System". Her er det en fane som heter "Søk".

Juster hvor mange produkter som skal vises per rad

Her kan du justere hvor mange produkter som skal vises i bredden per rad, og det kan settes et ulikt antall på store enheter og på små enheter (mobil). For å få en sømløs brukeropplevelse uansett om man står i en produktliste eller søkeresultat, så bør dere sette samme antall i bredden i søkeresultatet som dere har satt på produktlistene.

Bestem om bilder skal vises i søkeresultat på sider og artikler

I tillegg kan du bestemme om det skal vises/settes av plass til bilde i søkeresultat på sider og artikler. Dersom det er huket på at bilder skal vises, så vil det bildet som er knyttet til siden/artikkelen vises i søkeresultatet. I de tilfeller hvor siden/artikkelen ikke har et bilde knyttet til seg, så vil det bare vises et tomt felt der bildet skulle vært.

Dersom det er slik at de fleste sidene eller artiklene deres ikke har bilder knyttet til seg, så kan det kanskje være lurt å huke vekk at bilder skal vises. Da unngår du at det bare vises et tomt felt hvor bildet skulle vært. Men det aller beste er nok å ha gode bilder som representerer innhold i artikkel eller på siden, og så vise disse i søkeresultatet.

Lenker
Min side