Skip to main content
Til toppen

Plages dere med at roboter registrerer brukere?

Fra hovedversjon 2020 av nettbutikken har dere selv mulighet til hindre roboter å registrere "falske" brukere. Her kan du finne informasjon om hvor enkelt dette er å sette opp i deres nettbutikk. Gjennomfør 3 enkle steg - og du er i havn!


For å hindre roboter å registrere "falske" brukere, benytter dere reCAPTCHA

reCAPTCHA er en gratis tjeneste fra Google som hjelper med å beskytte nettsteder mot spam og misbruk. En "CAPTCHA" er en test for å skille mennesker og roboter fra hverandre. Det er lett for mennesker å løse, men vanskelig for roboter og annen skadelig programvare å finne ut av.

1: Bestem hvilken versjon du ønsker å ha på nettstedet

Det er to versjoner man kan velge mellom, versjon 2 og versjon 3. Les mer om de ulike versjonene her.

Den mest vanlige er foreløpig versjon 2, og da med en sjekkboks med teksten "I'm not a robot". Det er også denne vi har aktivert her på kundeportalen.

2: Registrer tjenesten

Når du har bestemt deg for hvilken versjon du ønsker å benytte, så går du hit for å registrere deres nettsted og opprette tjenesten

3: Legg inn informasjon i adminverktøyet og aktiver funksjonaliteten

Når registreringen er fullført får du en 'site key' og 'secret key'.

For å aktivere dette på nettstedet, så navigerer du til "System"/"Oppsett" og fanen reCAPTCHA i adminverktøyet. Legg så inn informasjonen i de respektive feltene, velg den versjonen du valgte ved registrering, og aktiviser tjenesten.

Gratulerer!

Du har nå på egenhånd implementert en sjekk ved registrering i nettbutikken, og som skal hindre at roboter registrerer "falske" brukere. Da slipper dere å bruke tid på opprydding, og kan heller bruke tiden på mer matnyttige oppgaver. 

Keep up the good work!

Lenker
Min side