Skip to main content
Til toppen

Responstider for Administrator

En bruker som er innlogget som Administrator vil oppleve litt lengre responstider enn en vanlig bruker.

En innlogget bruker med "Administrator" rolle vil oppleve litt lengre responstider i nettbutikkens front end. Årsaken til dette er at det i tillegg til den synlige toppmenyen også gjøres endel ekstra sjekker tester i front end som påvirker tiden det tar å laste nettsiden. 

Administrator har også tilgang til et eget administratorverktøy/webapplikasjon for å administrere nettstedet. Dette er synlig både i toppmenyen og under "Min side".

Responstiden i Adminverktøy kan på enkelte operasjoner være noen sekunder. I adminverktøyet er det mange relasjoner som sjekkes og lastes for hver side og det er ikke mellomlagring av data, følgelig vil slike operasjoner ta noen sekunder, både i oppslag og lagring av endringer.

  • Sammenlignet med andre tilsvarende verktøy svarer Gurusoft, også i test, raskere enn normalen.
  • Svartider er på ca 2-3 sekunder til siden er lastet.
  • Normalt tar lagring 3-4 sekunder, da det er mange relasjoner som skal lagres og siden skal friskes opp igjen etterpå.
  • Ytelse i admin verktøy kan ikke sammenlignes med front end og nettsider som VG som alle mellomlagrer data på webserver. 

Generelt er Gurusofts test/staging miljøer mindre bestykket og lavere ytelse enn våre skytjenester i produksjon. Testmiljøer med begresninger i ytelsen gjør det også enklere å identifisere eventuelle flaskehalser og svakheter i løsningsvalg som i første fase i produksjon kan bli skjult/dekket over av raske servere. 

NB: En innlogget Administrator bruker kan i front end benytte nettleserens funksjon for å få friske data på en side for å få hele siden oppdatert. Dette kan være en meget nyttig funksjon under innholdsproduksjon. Vær da oppmerksom på at første gang man laster inn en side med nytt innhold, kan det være litt ventetid før siden er ferdig oppdatert. 

Lenker
Min side