Skip to main content
Til toppen

Nettbutikk på farten!

Visste du at du kan få nettbutikken som eget app-ikon på mobilen/nettbrettet? Det kan du nemlig!

8. juni 2020 


Dette tipset er til deg som er nettbutikkansvarlig, enten for å enkelt kunne komme til adminverktøyet når du er på farten, eller videre tips til hvordan kundene dine når butikken enda enklere. Nettbutikken trenger ikke å være en egen app for at du skal kunne nå den enkelt fra et ikon på mobilens/nettbrettets hjem-skjerm.

Det går fint an å velge en (eller flere) nettside(r) du er glad i og få et ikon til denne på mobilen/nettbrettet, rett ved siden av alle de andre appene du er så glad i. Du kan f.eks. både lage et ikon for å komme raskt inn på adminverktøyet, så vel som å ha et eget ikon for nettbutikkens brukerside (front end). Nettbutikken er jo allerede responsiv, så alt vil oppføre seg som det ellers gjør.

Som sagt innledningsvis: Husk å gi dette tipset også til dine kunder, så er du sikker på at de finner fort frem til nettbutikken din.

Fremgangsmåte for Iphone/Ipad

 1. Åpne Safari.
 2. Gå til den nettsiden du ønsker å lage et ikon for.
 3. Trykk på handlings-knappen (avrundet firkant med en pil som peker oppover).
 4. Velg "Add to Home Screen" (eller tilsvarende handling på det språket du bruker på enheten din).
 5. Du får mulighet til å legge inn et navn som vises under ikonet.
 6. Trykk "Add", og du er ferdig!

Fremgangsmåte for Android-baserte telefoner eller nettbrett

 1. Åpne Chrome appen.
 2. Gå til den nettsiden du ønsker å lage et ikon for.
 3. Trykk på meny-knappen (tre prikker i øvre høyre hjørne) og trykk "Add to homescreen" (eller tilsvarende handling på det språket du bruker på enheten din).
 4. Du får mulighet til å legge inn et navn som vises under ikonet.
 5. Trykk "Add", og du er ferdig!

Hvilke url'er skal jeg bruke?

Du kan lagre en hvilken som helst side på nettstedet til hjem-skjermen på mobil/nettbrett. Finn fram til de sidene du ønsker rask tilgang til, og lagre de.

For å legge et ikon til forsiden, bruker man bare den vanlige url'en til sitt nettsted. I Gurusofts Kundeportal sitt tilfelle vil det være https://www.gurusoftecommerce.no.

Eventuelt om du ønsker at ikonet skal ta deg direkte inn til den siden du ofte bruker, er det bare å bruke lenken dit istedet. For Gurukilden vil det selvfølgelig være https://www.gurusoftecommerce.no/gurukilden.

For å legge til et ikon til adminverktøyet bruker du stien "/admin". Med kundeportalen som eksempel så lagrer vi følgende: https://www.gurusoftecommerce.no/admin. Du bytter da bare ut https://www.gurusoftecommerce.no med ditt domene.

Hvilket ikon legges til når man lagrer til hjem-skjerm?

Dersom det ikke er gjort noen tilpasninger i deres løsning, så er det er lite skjermbilde av nettsiden som blir lagret som ikon. Test dette gjerne ut på deres egen side. Det kan fungere med bare et skjermbilde, men det er kanskje enda bedre å ha et egendefinert ikon som står i stil med deres profil. Det kan virke mer profesjonelt, og gir mer inntrykk av å være en app selv om det bare åpnes i en nettleser.

På gurusoftecommerce.no så har vi gjort en kundetilpasning, hvor vi har definert hvilket ikon som skal vises dersom man lagrer en side til hjem-skjerm. På bildet som vises her, så er det lagret tre url'er til kundeportalen, og disse er lagt i en samlemappe for å ha en rask tilgang til aktuelle sider.

Vi hjelper dere dersom dere også ønsker å gjøre en slik tilpasning. Vi har da behov for et kvadratisk bilde i 1000x1000 px, men som er så rent som mulig og uten små detaljer, slik at det også kan fungere ned til 48x48 px (ulike oppløsninger på ulike skjermflater). Justering av ulike størrelser og slikt tar vi oss av, du må bare sørge for at bildet (ofte et identifiserbart logoelement) er 1000x1000px. Opprett en bestilling i supportsystemet, så bistår vi dere med det.

Merk: Dette ikonet vil da også vises som favicon i nettleserfanen.

Husk! Legg et ikon til Gurukilden på din mobil eller ditt nettbrett nå, så kan du enkelt følge med på nyttige tips og triks fra oss i Gurusoft!

Hva synes du om denne artikkelen?

Lenker
Min side