Skip to main content
Til toppen

Krav til produktnummer

- kan kun inneholde tegnene “a-z”, “0-9”, og “-”.

Nå når dataene deres skal ut på internett, og vi skal avtale regler for mapping av data basert på unike felt som produktnummer og kundenummer, så er det noen regler dere må være oppmerksom på angående disse nummerne.

Vi følger beste praksis for disse unike feltene, og det betyr at:

  • Produkt- og kundenummerne kan kun inneholde kombinasjon av tall/siffer, internasjonale bokstaver (dvs. ikke æ, ø eller å) og bindestrek (-).
  • Alle andre tegn vil lage problemer for integrasjon og presentasjon på internett, bl.a. pga. URLer og søkemotoroptimalisering (SEO).
  • Hvis dere bruker andre tegn så må de erstattes før vi importerer data. Eventuelt må kundene og produktene med andre tegn ikke overføres til nettbutikken.

Hvis disse reglene ikke gjelder for deres produkter, og dere ikke kan eller ønsker å rydde i masterdata, så må vi diskutere tiltak og eventuelle kundetilpasninger.

Selv om vi i Gurusoft kan tilpasse og ivareta mye, så vil man på internett være prisgitt andre løsninger og regler som vi må forholde oss til. Det betyr at vi f.eks. kan oppleve problemer dersom vi skal integrere deres løsning med andre tjenester som ikke godtar spesialtegn.

Det betyr at det uansett vil være en risiko dersom Gurusoft skal kompensere for bruk av spesialtegn, og vi anbefaler derfor at dette alltid endres i masterdataene, som vil være ERP.

Se også denne artikkelen for mer utdypende informasjon.

Lenker
Min side