Skip to main content
Til toppen

Hvordan knytte produkter til ulike grupper ved opplasting

Denne artikkelen beskriver hvordan du bør jobbe i regneark dersom du ønsker å knytte produkter til ulike grupper av samme gruppetype ved hjelp av opplastingsverktøyet.

21. februar 2022 av Fredrick Torheim Ekeberg


I denne artikkelen skal vi se på hvordan man må jobbe i regneark for å knytte produkter opp mot forskjellige grupper innenfor samme gruppetype i èn og samme opplasting. Vi skal benytte gruppetypen "produktgruppe" i eksemplet.

Kanskje har dere planlagt en kampanje fremover, og du har behov for å knytte forskjellige produkter til for eksempel forskjellige produktgrupper. MERK: Dette gjelder kun dersom dette ikke er satt opp i deres integrasjon.

Info:
Det er også verdt å merke seg at denne prosedyren/fremgangsmåten også vil være gjeldende ved for eksempel opplasting av produkter som skal knyttes mot en produsent, eller kunder som skal knyttes opp mot ulike kundegrupper.

Gruppetyper

Et viktig utgangspunkt å være klar over i denne forbindelse er at det er tre gruppetyper et produkt kan tilhøre i standard programvare.

De ulike gruppene er:

  • produktgruppe
  • rabattgruppe
  • prisgruppe 

Et produkt kan kun være tilknyttet en gruppe i hver av de gruppetypene. Dersom dere for eksempel har 10 ulike produktgrupper, så kan et produkt bare tilhøre en av disse.

Dette prinsippet får et utslag i hvordan man må jobbe i regnearket for å knytte produktene til den produktgruppen (eller den rabattgruppen eller den prisgruppen) man ønsker. Vi skal se nærmere på det.

Slik gjør du det:

Det første du må sørge for, er at produktgruppene er opprettet i nettbutikkens admin. Deretter anbefaler vi at du gjør et uttrekk av produktene og gruppene du ønsker å knytte produktene til.

 

Uttrekket åpner du så i ditt foretrukne regneprogram, og vil sannsynligvis likne på skjermbildet nedenfor.

 

For å knytte forskjellige produkter til de ulike produktgruppene i dette regnearket, så styres dette med true/false sann/usann-verdier. 

Som vi ser av bildet ovenfor, så ligger ingen av produktene i noen av de gruppene som vi har tatt ut, da alle har verdien "false".

Og det er nå vi må være oppmerksomme på hvordan vi jobber med dette i regnearket. Det vil ikke fungere å beholde innholdet og bare bytte ut "false" med "true". Her må vi faktisk fjerne alt, og så legge inn "true" på den gruppen de ulike produktene skal tilhøre. 

Det har med hvordan verdiene leses inn under opplastingen. Vi skal ikke gå på den tekniske forklaringen, vi må bare forholde oss til at det er slik.

På bildet under har vi fjernet alle verdiene, og så lagt inn "true" på den gruppen de ulike produktene skal tilhøre.


Opplasting

Når vi har redigert det vi ønsker i regnearket, er det klart for opplasting i adminverktøyet. Her har man som kjent to valgmuligheter for opplasting. Enten ved å laste opp hele filen, eller du kan kopiere med deg innholdet og lime innholdet inn som tabulatorseparert tekst. 

Trykk deretter på "Last opp" og sett opp mappingen mot produktnummer og de respektive produktgruppene. Når dette er ferdig, trykker du på "Fortsett" og du vil komme til skjermbildet hvor du fullfører opplastingen. 

VIKTIG: Huk deretter på sjekkboksen "Ignorer tomme felt". Da vil adminverktøyet hoppe over de feltene som vi lot stå tomme i regnearket, og setter "true" på den produktgruppen som vi ønsker å knytte de ulike produktene til. 

Når dette er gjort trykker du på "Fullfør opplasting".

 

Når opplastingen har gjort seg ferdig, så har produktene knyttet seg mot de ulike produktgruppene i henhold til regnearket.

Slik har du på en effektiv måte knyttet flere produkter til forskjellige produktgrupper i èn og samme opplasting.

 

Lykke til! 

Vi bistår deg selvfølgelig dersom du har behov for det. Ta kontakt med kundeservice eller din prosjektleder, så skal vi hjelpe deg så godt vi kan.


Hva synes du om denne artikkelen?

Lenker
Min side