Skip to main content
Til toppen

Cloudinary og PDF-dokumenter lagret fra Adobe Illustrator

Dersom du benytter Adobe Illustrator til å lage PDFer som lastes opp i nettbutikken - se her! Viktig informasjon om hvordan du må lagre PDF-filen for at det skal fungere i nettbutikken.

24. januar 2022 av Martin Severin Steffensen


Hva er problemet?

I noen tilfeller kan en fil som i utgangspunktet er et PDF-dokument gjenkjennes som et Adobe Illustrator dokument (AI-dokument) av Cloudinary ved opplasting. Dokumentet vil da få ".ai" som filtype i Cloudinary i stedet for ".pdf".

Hvorfor er det et problem?

Dette vil resultere i at den/de filene ikke vil vises i nettbutikken da nettbutikken spør etter en PDF-fil, altså en fil med ".pdf" som filendelse.

I hvilke tilfeller intreffer dette?

Årsaken til at dette inntreffer er at ved opprettelse av PDF-dokumenter fra Adobe Illustrator blir det lagret noe metadata i dokumentet som utløser at filen lagres som et AI-dokument hos Cloudinary. Ved inspeksjon av dokumentet i Cloudinarys eget grensesnitt vil man se at filen er av formatet AI og har flere forskjellige egenskaper i sine metadata som har sin opprinnelse i Adobe Illustrator.

Disse metadataene kommer med i dokumentet som en følge av at avkrysningsfeltet "Preserve Illustrator editing capabilities" er markert når man lagrer dokumentet i Adobe Illustrator.

Hva må dere gjøre for å løse dette?

Dere kan løse dette ved å lagre dokumentet som PDF fra Adobe Illustrator uten at avkrysningsfeltet "Preserve Illustrator editing capabilities" er merket. Se skjermbilde fra Adobe Illustrator nedenfor. Da vil filen gjennkjennes som PDF av Cloudinary ved opplasting, den får filendingen ".pdf" og da vil dette dokumentet også vises i nettbutikken på det stedet du forventer å finne det.


Hva synes du om denne artikkelen?

Lenker
Min side