Skip to main content
Til toppen

Hvordan få inn data fra Google Analytics til startsiden i adminverktøyet

I adminverktøyet er det klargjort funksjonalitet for å kunne hente inn deres data fra Google Analytics-konto, og presentere det i elementer på startsiden. Men for at det skal fungere er det to ting som må på plass. Les mer her for hva som skal til.

21. september av Linda Fermann


På startsiden i adminverktøyet kan dere legge opp ulike elementer som inneholder diagrammer, nøkkeltall og lister basert på aggregerte trafikk- og salgsdata.
Gurusoft har klargjort noen elementer som dere kan legge til. Noen av disse elementer er basert på data fra selve nettbutikken, mens andre er basert på data fra Google Analytics. Dere har også mulighet til å lage egne elementer basert på data fra Google Analytics.
 
Dere kan enkelt se på de ulike elementene hvor data hentes fra. Dersom det er en Gurusoftlogo på elementet, så hentes data fra selve nettbutikken. Dersom det er et søylediagram-ikon, så er det data som hentes fra Google Analytics. I bildet nedenfor så ser vi at de tre øverste elementene henter data fra Google Analytics, mens de tre neste henter data fra selve nettbutikken.
 

Dersom det ikke er gjort et korrekt oppsett slik at nettbutikken mangler tilgang til deres Google Analytics-konto, så vil dere typisk se en melding i elementer som henter data fra Google Analytics som dette: "User does not have sufficient permissions for this profile".

Hva skal til for å kunne vise data fra Google Analytics på startsiden?

 
For at nettbutikken skal få tilgang til data fra deres Google Analytics-konto, er det to ting som må på plass.
INFO:
Brukergrensesnittet (hvordan det ser ut) og navigasjon i Google Analytics forandrer seg med jevne mellomrom. Det betyr at skjermbildene i denne artikkelen fra Google Analytics med tilhørende forklaring etterhvert kan avvike. Men, prinsippene er det samme, det kan bare være at det ser litt anderledes ut.

1. Datautvalgs-ID/View ID må være lagt inn i deres nettbutikkløsning

Avhengig av hvilket språk dere har på Google Analytics, så heter dette feltet enten "View ID" på engelsk, eller "Datautvalgs-ID" på norsk. Denne koden må vi legge inn i deres nettbutikkløsning, det er ikke noe dere får gjort selv. Vi har derfor behov for at dere finner denne, og gir den til oss.
 
Du finner denne ved å å logge inn på dere Google Analytics-konto, og trykke på "Administrator" nederst til venstre.

 

Deretter trykker du på "Innstillinger for datautvalg" under "All Web Site Data" helt til høyre.

 

I dette menyvalget så finner du koden som ligger under "Datautvalgs-ID". Denne kopierer du, og gir til oss slik at vi får lagt den inn i deres nettbutikkløsning.

2. Opprett en spesifikk bruker i Google Analytics med leserettighet

 
For at nettbutikken skal kunne lese ut data fra deres Google Analytics, så er det i tillegg nødvendig at dere har opprettet en spesifikk bruker og at denne gis leserettighet.
 
Bruker som skal opprettes med leserettighet : backend@gca-analytics-165011.iam.gserviceaccount.com
 
Logg inn i deres Google Analytics-konto, og trykk på Administrator nederst til venstre. Deretter skal du trykke på "Se brukeradministrering" helt til høyre under "Rapporteringsvisning".

 

Trykk på plusstegnet og velg "Legg til brukere". Her legger du inn e-posten backend@gca-analytics-165011.iam.gserviceaccount.com, huker på "Lese og analysere" og trykker "Legg til" for å opprette.

 

Da vil du se følgende i brukerlisten, hvor brukeren har rettigheter for å lese og analysere data.

 

Når begge disse tingene er på plass, har du mulighet til å hente inn og vise data fra Google Analytics på startsiden i adminverktøyet, og du kan enkelt følge med på viktige målinger og utvikling i nettbutikken.

Hva synes du om denne artikkelen?

Lenker
Min side